Film en uitspraken

Steve Wozniak (co-founder Apple) ''Je doet niet dezelfde dingen beter, je doet dingen op een heel andere manier''

"Make a small person powerfull'' 

"Maak het gebruik makkelijker''

''Ik wilde de beste ingenieur ter wereld worden. Niet voor het geld, niet voor de titel, maar voor het gevoel. Wanneer iets lukt, voel je je goed in je hoofd. Die interne beloning is de beste motivatie.''

 

"Ontdek dingen waar je je goed bij voelt'


Vanaf 4.49sec Neil Armstrong over 20e en 21eeuw


Neil Armstrong "We hebben verkeerde dingen gedaan met onze planeet maar ik ben ervan overtuigd dat we de technologie hebben om alle problemen ook weer op te lossen en we moeten ons vooral daarop concentreren. We staan op een kruispunt in de geschiedenis, een kruispunt tussen oude en nieuwe duurzame technologie".

Sarah Darwin (bioloog en achterachterkleindochter van Darwin) "Het is soms erg moeilijk om mensen te interesseren voor de natuur. Neem mijn eigen kinderen. Opa woont in een fantastisch soort waddengebied. Dan denk ik als bioloog, ga naar buiten daar is van alles te onderzoeken! Is het heel stil en dan denk je ik ga toch eens kijken wat ze aan het doen zijn; zitten ze in de auto!’’

"We hoeven niet van de kant van de regering te verwachten dat het klimaatprobleem wordt opgelost, dat moeten we zelf doen. Er komt in de toekomst een omslagpunt waarop mensen met een duidelijke stem zeggen dat we beter voor onze planeet moeten zorgen. Dat moet wel.”

Dirk Draulans (evolutiebioloog) “Wat zich nu over de hele aarde voordoet zoals overbevissing en klimaatverandering kan alleen door de wetenschap worden opgelost. Gedragsverandering is niet genoeg.”

Hanno van Keulen over onderzoekend leren
Tineke Smit (oud-directeur Brede School de Kinkerbuurt) “Het gaat er niet alleen om wat we kinderen willen leren, maar ook wat kinderen zelf willen weten." 

 

''Toneelspelen net zo belangrijk als leren''


ESA “Biggest problem of success is that it looks easy.” 
 “Scientists had the vision, engineers made it possible.”

EduScience verzorgt workshop ENGINEER, ontwerpen en onderzoeken, op uw school.BBC filmt kanoeten 's nachts die zich in groepen verzamelen tijdens opkomend water. Wow! Wat valt er nog veel te ontdekken.